SEE(N)

TOO SEE AND BE SEEN

BIGÅRDENS

RESESSÄR

DEN LILLA NECESSÄREN

FÖR DEN STORA RESENÄREN

SPACE

TROTTERS

0-GRAVITY BACKPACK

INEMURI

SLEEPING WHILE PRESENT

SEE(N)

TOO SEE AND BE SEEN

Projektet består av en kollektion bärbara objekt som utforskar den privata sfären i det offentliga rummet och vad det innebär att se och bli sedd. SEE(N) visualiserar ett koncept för att väcka tankar, belysa högkänslighet och behovet för avskärmning från yttre stimuli (intryck).


Materialundersökning har en stor roll i processen för arbetet. Transparens har utforskats med olika material, tekniker och kombinationer. Projektet innehåller en hel del experiment av egengjorda bioplaster som med tillsatser och naturliga färgämnen har fått hudliknande egenskaper. Utöver dessa har även mesh-textiler och 3d-printat PLA (majsbaserad plast) använts. Urval av färg och material är baserade på en kroppslig estetik för att likna delar av kroppen, som hud, rynkor och ben.


Objekten fungerar som förlängningar kroppen som hjälper kontrollera flödet av yttre stimuli i offentliga rum. Det unika men distinkta uttrycket kan även hjälpa signalera behovet för återhämtning och ostörd egentid till omvärlden.

3D-PRINT

Skelett till diverse modeller har gjorts i 3D-modellerings program och sedan skrivits ut i PLA-plast.

TRANSPARENS

Olika materials transparens visas genom två perspektiv.

Det inre (det användaren ser) och det yttre (det andra människor ser)

INEMURI

SLEEPING WHILE PRESENT

Inspiration för projektet är hämtat från den japanska kulturen. Storstädernas affärsmän-och kvinnor är så överarbetade och utmattade att de slumrar till lite här och var, på tåget, jobbet och caféer. Begreppet Inemuri, översatt på engelska till sleeping while present, innebär att man sover men och är närvarande. Ett slags mellanläge. Projektet är en gestaltning av begreppet i form av en slags multifunktionell sovhätta som ska underlätta spontan vila i offentlig miljö. Genom nack-,hörsel-och ögonskydd kan användaren få ro i annars stökiga och obekväma miljöer. 

Produkten portabel och väldigt enkelt att bära med sig som väska i kollektivtrafiken.BIGÅRDENS RESESSÄR

DEN LILLA NECESSÄREN FÖR DEN STORA RESENÄREN

Resekit för tvål-, schampo-och balsamkakor. Designen låter användare välja att ta med en eller flera kakor genom att riva av, rulla ihop och försluta med kardborreband. Till skillnad från flytande medel räcker kakor längre, tar mindre plats i väskan och kan dessutom tas med i handbagage på flyget för den som vill resa lätt. Kitet är tillverkat i oblekt bomullstyg som behandlats med bivax, vilket hjälper till att hålla fukttätt. Dessutom har bivax naturligt antibakteriella egenskaper, vilket håller förpackningen hygiensik. 


Det grafiska mönstret är inspirerat av bin som tillverkar den honung och vax produkterna innehåller.SPACE

TROTTERS

0-GRAVITY BACKPACK

Projektet är inspirerat av multiplanitära teorier om framtiden som bygger på idéer om att mänskligheten kommer resa och bosätta sig på fler planeter än jorden. Space trotters väska för rymdresenärer har öppningar från flera håll för lätt och snabb åtkomst. Den går även att helt vecklas ut för att komma åt allt innehåll på en gång eller för att fästa väskan på en yta. På grund av varierande gravitation på olika planeter är insidan klädd med kardborreband som fäster ett antal mindre necessärer och behållare för att innehåll inte ska flyga ut. space trotters
space trotters
space trotters